Algemene voorwaarden training in taal en tekst

I
Training in taal en tekst is een handelsnaam van Chiara Soldati, gevestigd in Zeist, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer: 30151772
Training in taal en tekst stelt zich ten doel taal- en schrijftrainingen te geven in de meest ruime zin van het woord. Training in taal en tekst kan zich daarin laten bijstaan door personen die door haar worden ingeschakeld.

II
Deze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle werkzaamheden en diensten, verricht of te verrichten door training in taal en tekst en op alle rechtsverhoudingen van training in taal en tekst met haar opdrachtgevers (“Opdrachtgevers”).

III
Alle opdrachten van de Opdrachtgever, beschouwt training in taal en tekst als aan haar verstrekt en worden uitsluitend als zodanig aanvaard, IV
training in taal en tekst is bij de uitvoering van een aan haar gegeven opdracht, bevoegd om hulppersonen (waaronder co-trainers) in te schakelen en om eventuele aansprakelijkheidsbeperkingen van deze hulppersonen tegenover de Opdrachtgever te bedingen. Training in taal en tekst is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of tekortkomingen van de door haar ingeschakelde hulppersonen.

IV
De aansprakelijkheid van training in taal en tekst tegenover de Opdrachtgever voor alle schade, waaronder uitdrukkelijk mede begrepen de gevolgschade, is beperkt tot het door haar in verband met de opdracht aan de Opdrachtgever in rekening gebrachte honorarium gedurende een periode van 3 maanden voorafgaand aan het moment waarop de Opdrachtgever training in taal en tekst voor deze schade schriftelijk aansprakelijk heeft gesteld, doch in elk geval tot een maximum bedrag van tienduizend euro (€ 10.000,–).

V
De Opdrachtgever is aan training in taal en tekst een honorarium verschuldigd dat telkens voorafgaand aan het uitvoeren van de opdracht met training in taal en tekst is overeengekomen.
Naast het honorarium is de Opdrachtgever aan training in taal en tekst verschuldigd de verschotten die training in taal en tekst ten behoeve van de Opdrachtgever betaalt en de vergoeding voor kantoorkosten (telefoon, kopieën en porti).
Alle in rekening te brengen bedragen worden vermeerderd met de daarover verschuldigde omzetbelasting tegen het van tijd tot tijd geldende tarief, indien en voorzover omzetbelasting dient te worden geheven.

VI
De facturen van training in taal en tekst moeten binnen veertien (14) dagen na de factuurdatum worden betaald. Bij gebreke van tijdige betaling heeft training in taal en tekst het recht de wettelijke rente over het onbetaalde bedrag in rekening te brengen vanaf de vijftiende (15e) dag na de factuurdatum.
Indien de factuur ondanks aanmaning niet wordt voldaan, is training in taal en tekst gerechtigd de uitvoering van de werkzaamheden in het kader van de opdracht op te schorten danwel te beëindigen, nadat de Opdrachtgever daarvan schriftelijk op de hoogte is gesteld. Training in taal en tekst is niet aansprakelijk voor schade die mocht ontstaan als gevolg van opschorting danwel beëindiging van de werkzaamheden in het kader van de uitvoering van de opdracht, als gevolg van het niet (tijdig) voldoen van de factuur.

VII
De rechtsverhouding tussen training in taal en tekst en de Opdrachtgever of enige andere derde wordt beheerst door en is onderworpen aan Nederlands recht.

VIII
Alle geschillen die voortvloeien uit of verband houden met: i) de door of namens training in taal en tekst verrichte of aan haar opgedragen werkzaamheden en/of: ii) de rechtsverhouding met de Opdrachtgever of enige andere derde, zijn onderworpen aan exclusieve rechtsmacht van, en worden in eerste aanleg uitsluitend beslist door de bevoegde rechter te Utrecht (Rechtbank Midden-Nederland).
Zeist, 25 mei 2021